Известие

Collapse
No announcement yet.

Прецака ми се часовника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

не светещ часовник

Имам идея как да отремонирам часовника,но не знам как да сваля панела.Ако някой може да помогне БЛАГОДАРСТВО!!!

Comment

Първоначално публикувано от mr_kyjon Покажи съобщение
      Имам идея как да отремонирам часовника,но не знам как да сваля панела.Ако някой може да помогне БЛАГОДАРСТВО!!!
      Аз го отварях моя но вместо да го оправя го прецаках още повече. Сега само свети без да показва никви цифри . Отваря се лесно ти ще видиш каде са винчетата и сваляш едно по едно. Повече ще те затрудни да свалиш главната конзола ако не си я свалял преди това. Ето ти две клипчета да видиш каква е процедурата.
      http://www.youtube.com/watch?v=vzQ38836No0
      http://www.youtube.com/watch?v=qcy6z...eature=related
      Alfa Romeo 146 1.9 JTD 01' ex
      SAAB 9-3 SS 1.9TiD
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Grizoo Покажи съобщение
        Преди малко като се прибрах видях, че ми се е прецакал нещо часовника. Минутите ми ги показва но цифрите за часа са прецакани. Направих 2снимчици да видите за кво иде реч.

Имал ли е някой такъв проблем и мога ли да го оправя тоя часовник или трябва да се търси нов?
        това е нещо подобно на болен LCD монитор.няма лек ,само смяна.

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:37.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

С лентов "кабел" е
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:40.

Comment

по магазините за ел.материали продават контактен спрей,но той ще ти послужи ако не контактува в триещо положение,ако има прекънат проводник по лентовото кабелче няма да стане.успех.

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                  Ами тогава остава подлагане на парче микропореста гума която да притиска отлепената писта.Резултат и да има най вероятно ще е временен.На един бордови комп. изкара 1.5г.Може да се намери и проводящо лепило вече, ама за часовник..... аз не бих се занимавал.
                  Мсже и да стане с преходник с "гумичка" и допълнителна платчица - зависи как са "организирани" нещата.Като го видя разглобен може и да ми щукне нещо.
                  Моят като(ако) се прецака там ще си сложа нещо друго.Мястото е много ценно.
                  Аз искам да си намеря ново което ми показва температура и час и да ползва захранване от колата а да не е на батерийки. Дали може да се намери такова устройство което да пасне на това место без да се преправя и цигани конзолата?
                  Alfa Romeo 146 1.9 JTD 01' ex
                  SAAB 9-3 SS 1.9TiD
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Grizoo Покажи съобщение
                    Преди малко като се прибрах видях, че ми се е прецакал нещо часовника. Минутите ми ги показва но цифрите за часа са прецакани. Направих 2снимчици да видите за кво иде реч.

Имал ли е някой такъв проблем и мога ли да го оправя тоя часовник или трябва да се търси нов?
                    http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=4559

Comment

---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:42.

Comment

А тази лента която е между платката и дисплея, някой от вас може ли да я покаже как изглежда? примерно да дадете линк със снимка или да я качите на сайта някъде? благодаря предварително

Comment

и аз ще използвам темата, значи тия по старите където светят само цифрите имат лампа отзад която изгаря защото моя от 2 дена не свети вече
                          Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

Отделно от начина им на осветяване, конзолите са два вида - едните са с бутон за аварийните, вратите и халогените. Другите бутона за вратите е глух. И 145-цата и 146-цата ми са с глухия бутон и всичко е на цяла платка. Тъй като на 146-цата го имам вашия проблем откакто я имам и купих цяла конзола, като не обърнах внимание, че е от другите. Та сега си седи и събира прах. Ако на някого му трябва да свирка...
                            sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:28.

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77 Покажи съобщение
                                Ако може и аз да използвам темата...
                                Моя пък изобщо не свети от както я имам. Едва-едва, виждаш колко е часа.. с взиране.
                                Графиката на дисплейчето си е наред иначе. Таа... как да го светна пустия часовник?
                                изгоряла ти е крушката
                                alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Working...
                                X